top of page

Content Marketing In a Nutshell

Content marketing. Een breed begrip binnen de marketing industrie en ontvangt vaak niet genoeg aandacht binnen een organisatie of een brand. Maar wat is content marketing nou precies en waarom is dit zo belangrijk?

Wat is content marketing?


Contentmarketing staat ook bekend als een benadering om aantrekkingskracht, betrokkenheid en inspiratie voor de klanten te creëren, om vervolgens genoeg invloed af te geven die de nadruk legt op hun gevarieerde interesses en besluitvorming tijdens het process van aankopen. Het is daarom belangrijk voor bedrijven om hun content af te stemmen op de specifieke behoeften van hun marktsegmenten en doelgroepen. Je moet je conent vormgeven op een manier waarop de (potentiële) klanten zich bezighouden met jouw merk en inhoud, en merkloyaliteit creëren, wat kan resulteren in een aankoop van jouw dienst of product.


Tegenwoordig, met de sterke toename van digitalisering en online kanalen, is het belangrijk om je te concentreren op enkele van de belangrijkste beschikbare kanalen, waar je je contentmarketing gaat uitvoeren. Enkele van deze kanalen zijn: e-mail, video's, nieuwsbrieven, afbeeldingen, sociale media en blogs. Het concept van contentmarketing zelf is om uw inhoud zo onderhoudend, informatief en behulpzaam mogelijk te genereren, zodat de (potentiële) klant het gevoel krijgt dat een probleem van hen wordt opgelost.


Het doel van content marketing, invloed uitoefenen!


Het doel van contentmarketing is om (potentiële) klanten aan te trekken en hun waarde te verkrijgen en te behouden door een consistente en continue inhoud te creëren om het gedrag van de klant te beïnvloeden en te veranderen. Een bedrijf moet een planning maken, de inhoud creëren, waar nodig is cureren, de inhoud promoten via marketingkanalen en de inhoud analyseren om te bepalen of de resultaten voldoen aan de strategische doelen van het bedrijf. De contentmarketing moet informatie verstrekken aan de (potentiële klant) voordat deze de producten aanschaft. Deze voorzienigheid kan er ook toe leiden dat de klanten loyaal worden aan het merk.


De Content Marketing Mix

Om de waarde van de klant effectief vast te leggen, moet een marketeer of bedrijf zijn weg vinden in de volgende drie elementen: informatie, marketing en entertainment.

De belangrijkste pijler is het verstrekken van informatie, de inhoud moet tot op zekere hoogte zinvol zijn. Het kan bestaan ​​uit product-, merk- of bedrijfsinformatie die de klant de betekenis achter de inhoud instrueert. Ten tweede heeft de inhoud vermakelijke kenmerken nodig. Een marketeer of bedrijf kan zijn creativiteit binnen het merk vrijgeven, zijn kernwaarden, of nog belangrijker, de inhoud koud laten werken op het klantsegment zijn interesses of behoeften. Ten slotte heeft de content een subtiel, liefst onbewust marketingelement nodig, zoals een call-to-action-knop, specifieke kleurstelling of een verwijzing naar de website of winkel.

  • Casestudy's en activiteiten van Webfx hebben aangetoond dat actieve contentmarketing via de gewenste kanalen het websiteverkeer met 95% heeft doen toenemen, de conversieratio met 37% heeft verhoogd en de gegenereerde leads met 60% bij hun klanten heeft vergroot (Webfx).


Content marketing is een back-bone van een organisatie. Alle uitingen en invloeden die je wilt afgeven gebeurt via jouw gemaakte content. Een tip? Probeer goed te kijken wat er momenteel hip is in de marketing wereld. Denk aan memes, informele teksten, grappige uitingen etc.! Zo blijf je up to date met jouw huidige doelgroeppen.

Comments


bottom of page