top of page

Personaliseer Jouw Customer Journey Content!

A well known story.. nieuwe innovaties, een groeiende consumenten markt die je blij moet houden en keihard werken om niet achter te lopen. Concurrentie die aan kop wilt blijven en natuurlijk enorm veel keuzes voor de consument om uit te kiezen. Juist omdat de huidige klant zo overrompeld wordt door al het aanbod is hij/zij op zoek naar vertrouwde elementen en een ervaring die past bij zijn/haar uiteindelijke behoefte. Conclusie, personalisatie!
customer journey

Personalisatie is waardevoller dan je denkt!


Same old same old? Yes. Jouw producten of diensten promoten met de juiste boodschap, op de juiste kanalen, op het beste moment en bij de juiste doelgroepen. Met wat kun je dit realiseren? Data. Des te meer des te beter. Met jouw uniek verzamelde data kun je zo relevant mogelijk blijven voor jouw doelgroep en ze alleen nodige informatie geven die hun aantrekt. Uit onderzoek van Salesforce blijkt dat 57 procent van de consumenten bereid is persoonlijke data te delen in ruil voor gepersonaliseerde aanbiedingen. Start daarom met het leren kennen van jouw huidige en potentiële klantenbestand!


De hoofdgedachten achter het personaliseren van jouw communicatie ligt bij het puntje herkenning. Jouw (potentiële) klanten relativeren zich meer met beelden, geluiden en vormen die een betekenis hebben voor hun en zo al snel een positieve indruk achterlaten. Je stimuleert ze hiermee gigantisch in hun customer journey wat uiteindelijk moet leiden tot een aankoop. Personalisatie levert ook waardevolle data op om het koopgedrag van jouw klanten te leren begrijpen. Met deze gegevens kun je jouw volgende campagnes en marketing content beter optimaliseren en op die manier jouw verkoop te stimuleren. Nu vraag je je natuurlijk af, hoe pak ik dit aan?


De Customer Journey


Wanneer je personalisatie wilt inzetten, is het belangrijk om te bepalen wat het beste past binnen het plaatje van jouw onderneming, producten, de boodschap zelf en natuurlijk de doelgroep die je wilt aanspreken. Dingen zoals jouw website, advertenties en e-mail. Je wilt natuurlijk een ideale customer journey ontwikkelen, alleen komt die wel met een bottleneck aangezien niet elke klant het zelfde process heeft. De een gaat direct voor een aankoop, terwijl de ander blijft hangen in het evalueren.

customer journey

Elke klant draagt zijn/haar eigen informatie met zich mee. Het is aan jou de taak om voor elke specifieke klant een eigen wandelpad te creëren, door ze op de juiste plaats te bereiken, met de juiste boodschap. Het is dus goed om een ideale customer journey voor potentiële klanten uit te stippelen, maar houd er altijd rekening mee dat deze per persoon verschilt. Tijdens het verzamelen van deze data is het belangrijk om goed te observeren. Waar komt de potentiële klant vandaan? Is het een man of een vrouw? Met welke vragen loopt de prospect? Zit zij nog in de oriëntatiefase of al een stap verder? Dit kun je natuurlijk vormgeven in een Buyer Persona.


Het goede nieuws is dat je al veel data verzamelt. Dit gebeurt via je website of andere kanalen waar je e-mailadressen verzamelt, om vervolgens gepersonaliseerde e-mails te versturen en misschien zelfs wel klikgedrag op je website bij te houden aan de hand van Google Analytics. Ook je SEO-teksten kun je afstemmen op de zoekintenties van jouw doelgroep, waarbij de zoekopdrachten vaak al exact laten zien in welke customer journey fase jouw klanten zitten.


Wat kun je met deze data?

  • Grafisch vormgeven met de interesses van de klant

  • Jouw content efficiënt inzetten tot de juiste kanalen

  • Specifieke en effectieve Google en social media advertenties draaien.


Zo kun je contentmarketing. koppelen aan de data die jij hebt verzameld uit de customer journey en jouw onderzoeken

Comentários


bottom of page